Vi se nalazite ovde: tckopaonik.com / Vesti / Skijanje za svačiji novčanik
 
Skijanje za svačiji novčanik
Na popularnoj planini počela zimska sezona. Ukupno rade 24 staze. Ski-pas za sedam dana - 11.100 dinara. Apartman od 30 evra. Osim skijanja, gosti imaju i dobar provod.
Postavljeno: 19.12.2011.
SEZONA skijanja na Kopaoniku zvanično je otpočela prošlog vikenda. Veliki broj skijaša iz Srbije i inostranstva zimovaće ove godine uz spuštanje sa Pančićevog vrha, niz Karaman greben i još 22 staze. Ugostitelji i hotelijeri na ovoj planini očekuju dobru sezonu, jer cene nisu menjali od lane.

Spremno

OKO 4.000 gostiju na Kopaoniku prošlog vikenda bilo je pravi vesnik dobre sezone, uprkos tome što je samo jedna staza funkcionisala zahvaljujući veštačkom snegu. Ali, već od ovog vikenda, temperature će se spustiti i na - 13 stepeni Celzijusa, a očekuju se i intenzvne snežne padavine. Tako će uskoro veliki deo staza biti dostupan skijašima.

- Zimovanje na Kopaoniku ove sezone biće tek nešto skuplje od Jahorine ili Banskog, ali znatno jeftinije nego na Borovecu - kaže Nikola Avram, predsednik UO „MK mountin rizort“. - Osim skijanja, gosti mogu i dobro da se provedu. Ove godine, počeli su da rade klubovi „Stefan Braun“ i „NS pab“, dok su gotovo svi kafići renovirani. Interesovanje je veliko, pa je u našim hotelima „Grand“ i „Anđela“ veliki deo kapaciteta već popunjen. Sada u oba hotela imamo spa i velnes program, koji naši gosti mogu neograničeno da koriste.

Smeštaj

PRIVATNI smeštaj je nešto jeftiniji, pa se najam apartmana za četiri osobe može naći za oko 30 evra dnevno. Pojedini vlasnici ne prave pitanje o broju gostiju, pa za 40 evra izdaju trosobnu kuću.

Gosti, ipak, treba da se pripreme na visoke cene hrane i pića, koje su kao u skupljim beogradskim ugostiteljskim objektima. Ali, cenovnici u prodavnicama su gotovo identični kao i u drugim gradovima Srbije.

Staze

NA Kopaoniku rade ukupno 24 staze za skijanje, kojima upravljaju „Skijališta Srbije“. Ski-pas za sedam dana, od kraja decembra do polovine marta, za odrasle košta 11.100 dinara, dok za decu do 11 godina treba izdvojiti 7.150 dinara. Sve staze na Kopaoniku pokrivene su sistemima za veštačko osnežavanje, što garantuje da će skijanja biti tokom cele sezone.

„Kračmar“ je najduža staza na Kopaoniku sa 1.902 metra, a za njom slede „Bela reka 1“, „Duboka 1“, „Karaman greben“ i „Pančićev vrh“. Polovina ski-staza na ovoj planini su kategorisane kao lake, što ne predstavlja veliki izazov za skijaše, a samo staza „Bela reka 2“, „Struga“, „Ledenica“ i „Gvozdac“ procenjene su kao teške.

Zabava

Polovinom januara sledeće godine, na Kopaoniku će biti otvoren i snou-bord park. Tada bi trebalo da bude predstavljena i video-igra o vožnji borda svetski poznate kompanije „EA sports“. A uz to, sa radom će početi i otvoreno klizalište. Ski-liftovi će tokom januara raditi svakog dana od devet do 16 časova, a od 3. februara, kako dan bude postajao duži, skijaše će prevoziti od devet do 16.30.

Pise P. JANJATOVIĆ

Izvor: Vecernje novosti

Specijalne ponude:


 
 
Marketing:   

 
 
PONUDA:
 
Hoteli (4)
Apartmani (3)
Vile (4)
Ski kuće (0)
Brvnare (1)
Odmarališta (0)
Konačišta (0)
SKIJALIŠTE:
 
SKI PASS Cenovnik
Nove Ski mape
Ski staze i žičare
Ski Web kamere
JAT Kamere - Prognoza
O skijalištu Kopaonik
INFO DESK:
 
Servisne informacije
Važni telefoni
Video
KONTAKT INFORMACIJE
 
Turistički centar KOPAONIK
Adresa: Vikend naselje Kopaonik
E-mail: office@tckopaonik.com
 
Copyright © 2011 Turističi Centar Kopaonik, Vikend Naselje Kopaonik, (+381) 63 213 819, office@tckopaonik.com
Design and programming by BumMedia.net
| Početna | Webmail | Kontakt